fbpx

Klímatisztítás.

A klíma és szellőzőrendszer tisztítása minden tavasszal fontos, most azonban különösen aktuális az egészsége érdekében!

Most különösen fontos a klíma és szellőzőrendszer alapos tisztítása

A jelenlegi világjárvány közepén ne kockáztassa meg, hogy a saját autója klímája okozzon Önnek vagy családjának légúti megbetegedést!

Miért fontos a pollenszűrő cseréje?

A pollenszűrő főként az allergiát könnyen okozó virágporoktól és egyéb porszemcséktől véd, de kismértékben képes megszűrni az autó előtt haladó jármű kipufogó gázait is, például a nagyobb koromszemcséket.

Ha elhanyagoljuk, akkor a pollenszűrő és eltömődik, akkor sem engedi bejutni a szennyező anyagokat, de a tiszta levegőt sem. Ennek fő jelei lehetnek az ablaküvegek egyre gyakoribb párásodásai, a lankadt, bágyadt, izzadó utasok. A levegőtlen, oxigénhiányos, párás utastér pedig egyenesen balesetveszélyes!

Miért fontos a klímatisztítás?

A pollenszűrő elhanyagolása esetén nem csak az utastér, de az autó klímarendszere is párásodni fog, ami a lehető legrosszabb. A nedvesedés miatt ugyanis könnyen megtapadnak a gombák, baktériumok és egyéb egészségre káros mikroorganizmusok, amelyeknek szaporodásához a nedvesség elsődleges feltétel.

Így azon túl, hogy a klímája működését kockáztatja, a pollenszűrő és klímatisztás elhanyagolásával tüdő rendellenességeket és betegségeket is összeszedhet. Ezért kiemelkedően fontos tavasszal a pollenszűrők cseréje mellett a klímatisztítás.

Időpont kérés